lauantai 12. marraskuuta 2011

Mitä olisikaan voinut tapahtua.


Herätessäni aamulla, koin aikamoisen järkytyksen. Olohuoneessa paloi kynttilä, joka näkyy kuvassa.
Miten tämä on mahdollista, mietin. Olenhan niin varovainen kynttilöiden kanssa, enkä uskalla jättää parvekkeellekaan mitään yöksi palamaan. Sytytin sen alkuillasta. Tein nuo harmaat sukat valmiiksi, katsoin "tartu mikkiin" ohjelman. Valvoin puolille öin blogeja lueskellen ja itsekin tein tuon sukkapostauksen ja vaihdoin blogin taustakuvan. Luin vielä ET-lehteä sängyssä, ennen nukahtamista.
Ilmeisesti liekki oli senverran pieni, että pystyin sen ohittamaan.
Jokaiseen tarinaan liittyy jokin opetus. "Älä koskaan sano, ei koskaan". Mitä vain voi tapahtua ,"eikä vahinko tule tosiaan kello kaulassa".
Nöyrin mielin jatkan matkaa. Tänään vaihdetaan autooni talvirenkaat. Pitää varautua, alkuviikosta ilma viilenee.

11 kommenttia:

 1. Kynttiläsi näyttää olleen onneksi hyvällä alustalla.
  Villasukka on aina hyvä lahja. Se kertoo antajan lämpimistä ajatuksista ja aina jossakin vaiheessa niille tulee käyttöä.
  Hyvää lauantaipäivän jatko. Minä pääsen tänä iltana hirvenlihapatojen ääreen mässäilemään. Joka vuosi vannon, että en syö itseäni ähkyyn. Mutta joka vuosi syön peijaissa itseni kipeäksi. Muistini on korkeintaan vuoden mittainen.

  VastaaPoista
 2. Hauskaa iltaa Tuulikki. Onneksi muisti joskus pätkii :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen joskus pelästynyt kynttilöiden takia. Onneksi sentään sinun ei käynyt kuinkaan. Ja pelästyskin tuli vasta jälkikäteen muodossa "mitä olisi voinut tapahtua". Ihan kauhistuttaa ajatellakaan.
  Joskus minäkin olin vähällä saada sydänhalvauksen, kun olin lähtenyt kävelemään monen kilometrin päähän kotoa ja yhtäkkiä muistin, että kynttilä jäi palamaan - ja kotona oli kissoja. Kyllä tulin vikkelästi kotiin. Mutta mitään ei ollut silloin tapahtunut. Kissat makailivat kiltisti omissa oloissaan ja kynttilä paloi keittiön ikkunalaudalla.

  VastaaPoista
 4. Huh huh, onneksi kynttilä paloi kiltisti paikallansa. Kaikista tärkeintä onkin jo kynttilöitä laittaessaan ajatella, että jos uhotuu(jota ei saisi koskaan tapahtua)kynttilä palamaan, niin sen PITÄÄ olla palamattomalla alustalla! Niin onneksi sinullakin näyttää olevan.

  Kynttilöitä on kuitenkin kiva poltella...mutta se turvallisuus!

  VastaaPoista
 5. Minä myös olen joskus ollut ihan varma, että sammutin kynttilän kun aamulla olen huomannut sen palavan. Yleensä kyllä mies on niin tarkka että sammuttaa kynttilät kun menee nukkumaan, vaikka jäisin hereille... Enkä voi häntä siitä moittia kun olen kyllä vähän hajamielinen. Minullekin vauihdettiin tänään talvirenkaat. Ja kyllä oli viimeinen hetki siihenkin, varmaan ensi viikolla alkaa pakkaset...

  VastaaPoista
 6. Kiitos myötätunnosta ja kommenteista.
  Onneksi palovaroittimen patteri on sentään vastikään päivitetty. Jos käryä olisi alkanut tulla noista muovihelmistä, jotka ovat kynttilän ympärillä !
  Turvallista syksyä kaikille!

  VastaaPoista
 7. Onpas onni ollut mukanasi!! Minäkin olen hyvin tarkka kynttilöistä, jos menen vaikka roskista viemään, niin sammutan, en uskalla jättää palamaan. Minulle sattui joitakin vuosia sitten parvekkeella; olin laittanut hautakynttilöitä kukkalaatikkoon (havujen sekaan)ja ajattelin nukkumaan mennessäni, että voihan ne jättää palamaan. 'Joku' herätti minut puolen yön aikaan ja näin tulenlieskat parvekkeella....hitsi, ne hautakynttilät oli sytyttäny havut palamaan ja maton parvekkeen lattialla! Sain vain jotenkin sammumaan, kädet vähän paloivat, sydän jyskytti ja parvekkeen seinä mustui....henki onneks säilyi. Tulipa pitkä kommentti :))

  VastaaPoista
 8. Eevamummo. Kiitos kommentistasi. Onpa sinullakin ollut hurja kokemus ja onnea matkassa. Vahinkoja näemmä sattuu, niinhän se on tässä elämässä. Vaikka kuinka parhaansa yrittäisi. Mutta joskus on huonoa tuuria ja joskus hyvää. Meillä molemmilla on ollut ainakin hyvää tässä asiassa.

  VastaaPoista
 9. Hyvä, ettei pahemmin käynyt. Tosin kynttilä näyttää olleen hyvällä alustalla.

  VastaaPoista
 10. Onneksi se pahin ei päässyt tapahtumaan.
  Kynttiläsi on onneksi ollut hyvällä alustalla ja lähellä ei mitään herkästi syttyviä koristeita.
  Nuo harmaat sukat ovat kauniit! Itse olen ruvennut kaipaamaan tämän värikylläisyyden keskellä harmaita perusvillasukkia. Pitää varmaan neuloa talven kuluessa.

  VastaaPoista