tiistai 14. kesäkuuta 2011

Karpalo kukkii.

Karpalo.
Hellejakso oli saanut suopursun kukinnan jo loppumaan. Suolla kukki tänään karpalo. Kukka on pieni ja vaaleanpunainen, lähes huomaamaton. Kun pysähtyy katsomaan, kukkia on satoja ja taas satoja.
En muista aiemmin erityisesti karpalon kukkia ihailleeni, mutta karpalon marjat olen syksyllä huomannut. Nekin lepäävät aika huomaamattomina sammalen päällä.

Terttualpi
Vehka.
Järven rannassa kukkivat terttualpi ja vehka (kuva kierähti hassusti). Alpin tunnistamiseen käytin vanhaa kouluaikaista kasviotani. Laji ei ole minulle niin tuttu.
Hyttyskarkote auttoi torjumaan inisevät verenimijät, joita oli aika runsaasti. Haju leijuu ympärilläni vielä pesun jälkeenkin. Aika myrkkyä !

8 kommenttia:

 1. Kiitos kukkatäydennyksestä. Näitä kukkia en ole huomannutkaan vielä missään muualla. Enkä muista koskaan karpalon kukkia läheltä kotsoneenikaan. Vehka on tuttu jo lapsuudestani ja meillä päin kasvoi ranta-alpia. Sisareni Auli ja minä olimme hyttysarmeijan hyökkäyksen kohteena Yyterissä viime lauantaina.

  VastaaPoista
 2. Paula. Luin ja kommentoin juuri postauksesi Yyteristä.
  Ranta-alpin minäkin tunsin vanhastaan.

  VastaaPoista
 3. Kiva nähdä kukkia joita en ole luonnossa nähnyt. Karpalolla onkin kauniit hennot kukat. Minullekkin tuli nuo hyttyset tutuksi kun olin mökillä ja pakko oli käyttää myrkkyä. Haju oli todella tarttuva.

  VastaaPoista
 4. Oi, onnistuisipa karpalon kukinta, niin pääsisi syksyllä suolle karpaloita poimimaan.

  VastaaPoista
 5. Minäkin kuvasin eilen illalla karpalon kukkia. Pölyttäjiä ainakin tuntui olevan, joten odotettavissa syksyksi on hyvä karpalosato. Nam. Vehka kukkii meillä myös, mutta alpeja en ole vielä huomannut.

  VastaaPoista
 6. Kauniita on nuokin kukat !
  Ja hyttyisiä täälläkin pyörii, onneksi aika vähän vielä :))

  VastaaPoista
 7. Tästä pääteltävissä, että ihan kaikki verenhimoiset inisijät ei ole meidän tontilla vaikka välillä siltä tuntuukin. :) Kyllä on kauniita kuvia! Nuokin kaunokaiset olis monelta jäänyt huomaamatta ilman taltiointiasi.

  VastaaPoista
 8. Paula Kristiina, Päivikki, Tuulikki, Anneli ja Kata
  Kiitos kommenteistanne.
  Hyttysiä tuntuu riittävän kaikille :)
  Tämä blogimaailma seuraa luonnon tapahtumia innolla, niinpä minäkin kuljen lenkillä kameran kanssa. Canon Ixus onkin palvellut hyvin ja sopii minunlaiselleni kuvaajalle ;D

  VastaaPoista