keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Sarpi, Reposaari ja mausoleumi.

Reposaaren leirintäalueen rantamaisema.
Rantakalliota.
Sinnikäs rantamänty.

Eilisen postauksen purjeveneily oli minulle iloinen lomayllätys. Kiitos siitä kapteenille ja miehistölle!

Suunniteltua sitävastoin oli poikkeaminen Porin kaupunkiin. 
Arkiporinaa -blogissaan Paula kertoi keväällä porilaisesta Sarpin kahvilasta ja sen perhos-pikkuleivistä. Kahvila löytyi helposti torin laidalta. Söimme mansikkaviinerit ja vielä nuo perhoset päälle. Ehkä vähän iso annos mutta kyllä maistui. Oli heinäkuun ensimmäinen päivä ja ukkonen oli juuri nousemassa. Kipaisimme aika nopeasti autoon turvaan. Emme joutuneet aivan myrskyn silmään, vaikka sielläpäin ukkostikin kovasti.
Farmarimessut olivat vallanneet Kirjurinluodon, jonka näyttelypuutarhaan olin myös suunnitellut menemistä.  Suuntasimme kohti Reposaarta. Matkalla poikkesimme Metsähautausmaan laidalla. Vettä satoi, joten parempi tutustuminen jäi.
Yövyimme tosiaan Reposaaren leirintäalueella. Kuvat tuossa ylhäällä ovat sieltä. Pohdimme, että täältä se Eino Grön on lähtöisin. Kaunis pieni kylä, jonka jokainen tienviitta oli meriaiheinen.

Juseliuksen mausoleumi.
Virveriikka -blogissaan Auli kertoi toukokuussa Juseliuksen traagisen tarinan.
Mausoleumi olikin hieno nähtävyys. Pohjoismaiden ainoa. Aiheesta löytyy hyvin tietoa googlaamalla.
Sigrid-tyttö kuitenkin sairasti tuhkarokon jälkitauteineen ja kuoli sitten tuberkuloosiin pian sen jälkeen 11-vuotiaana.
Nähtävyys puhutteli monella tavalla, myös kauneudellaan.
Juseliuksen säätiö on Suomen suurin yksityinen lääketieteellisen tutkimuksen tukija. Opas kertoi, että viimevuotinen lahjoitus on ollut 15 miljoonaa euroa.


11 kommenttia:

 1. Kivaa, että poikkesit tänne! Ja kiva kuulla, kävit Juseliuksen mauseleumissa. Minä olen myös ajatellut käydä siellä tänä kesänä kun muutenkin käyn siellä kun siellä on pari hautaa, joita hoidan. Harmi, ettet päässyt sinne näyttelypuutarhaan, josta Paula kertoi blogissaan. No, ensi kerralla sitten!

  VastaaPoista
 2. Auli. Oli kiva poiketa, kun oli niin monta tuttua paikkaa ja tienviittaa, jotka teidän blogeissanne vilahtelevat. Se helle ja ukkonen vähän haittasi.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia. Kiitos niistä! Meri on hieno aina!
  Kaikesta päätellen reissunne oli kiva ukkosesta ja sateesta huolimatta...

  VastaaPoista
 4. Kuvat ovat taas hienoja ja kiva reissu varmaan muutenkin! Ilmoille ei nyt kukaan voi mitään:) Olen myös käynyt kuvissa olevilla paikoilla :D

  VastaaPoista
 5. Vaahtera-Maria ja Paula Kristiina. Kiitos.
  Digikameralla saa ihmeesti materiaalia, kun oikein räpsyttää ahkerasti :)
  Matka oli onnistunut, eivät ilmat pilanneet.
  Uusi asia oli tämä blogimaailma, joka oli hauskasti läsnä tällä kertaa :)

  VastaaPoista
 6. Voi, olet käynyt meidän kotikonnuilla. Minäkin lähden ensi viikolla Poriin (Aulia ja Tomppa Jonesia katsomaan). Oli kiva huomata näitä Porin kuvia blogissasi.

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia Reposaaresta. Tuosta mauseleumista en ole ennen kuullutkaan. Onpa sivistyksessä iso aukko.

  VastaaPoista
 8. Päivi. Kiitos. Olen käynyt joskus Yyterissä lasten kanssa ja toisen kerran sairaskäynnillä sairaalassa. Ts. ensikäynti Poriin. Kiitos bloggaavien sisarusten ja heidän antamien matkailuvinkkien :)
  Hauskaa viikonloppua siskon ja musiikin parissa!

  Tuulikki. Kiitos. En ollut minäkään tietoinen tuosta hienosta ja harvinaisesta nähtävyydestä. Ystäväni S. sensijaan oli käynyt siellä aiemmin perheensä kanssa.

  VastaaPoista
 9. Monen päivän blogitauon jälkeen kiertelen parhaillaan blogeissa. Ihanaa lukea, että olet vieraillut Porissa, käynyt Sarpilla kahvilla, tutustumassa mauseleumiin, ajellut metsähautausmaan ohitse (sinne vanhempamme on haudattu) ja yöpynyt Räpsöössä. Vähän kuin pikkuriikkisen olisin saanut olla Aulin kanssa oppaanasi.

  VastaaPoista
 10. Paula. Kiitos oppaalle!
  Tämä oli oikein mukava tapa saada matkustusvinkkejä :) Kiitos vielä teille molemmille.

  VastaaPoista
 11. Upeita rakennuksia ja maisemia!

  VastaaPoista