keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kastesetti ja lautasliinoja.

Lautasliina, mountmellick-kirjonta.
Aloitin  kirjontakurssin pari vuotta sitten. Halusin tehdä kankaisia lautasliinoja. Minulla oli jo varastossa venäläistä valkeaa pellavakangasta. Kurssin ohjelmassa oli irlantilainen kirjonta "Mountmellick". Päätin käyttää lautasliinoihin tuota kirjontaa. Lankana käytin paksua valkeaa helmilankaa. Opettelimme uusia pistoja kuten: korallisolmu, palestrinasolmu, mountmellick-pisto, kaapelipisto jne.
Jokainen kolmen kuvion sarja on toteutettu erilaisin pistoin. Liinat ovat kooltaan 42 x 42cm. Päärmätty koneompeleella.

Opettajan ehdotuksesta tein kurssin aikana kastetyynyn ja kasteliinan.
Kangas on ohutta pellavaa, kirjontalankana muliinilanka. Päärmeessä reikäommel.
Tyynyliina on levitetty kuvausta varten tuolin selkänojalle. Varsinainen "tyyny" puuttuu.

7 kommenttia:

 1. Onpa hieno työ. Pistotkin ovat minulle ihan outoja. Sinulla on mielestäni hieno harrastus! Minä kanssa koko ajan haaveilen aloittavani kirjontatyön pitkän ajan jälkeen mutta en saa millään itseäni irroitttua minulle helpoimmista hommista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Auli. Sain erinomaista opetusta kirjonnassa. En ole harrastanut kotona tuon kansalaisopistokurssin jälkeen. Villakirjonta on parasta, sitä ei tarvitse suurennuslasin kanssa tihrustaa :)

  VastaaPoista
 3. Aamutuiman katselen uusia postauksiasi. Hienoja pistoja, en ole koskaan niistä kuullutkaan. Omassa (yhdessä) kirjontatyössäni en edes tiedä pistojen nimiä. Herää kiinnostus jotakin kurssia kohtaan. Eläkkeelle päästessä ehkä... Kasteliinan ja -tyynyn kuviot kauniin herkkiä, ja tekisi mieli katsella lähempää noita lautasliinoja.

  VastaaPoista
 4. Auli ja Paula. Etsin opetusmonisteet esiin, että pystyin kertomaan pistojen nimiä. Monisteessa oli myös lähdekirjan nimi: Mountmellick-Embroidery, Pat Trott.

  VastaaPoista
 5. Voisko olla ihanampaa kun saa käyttää mummon omin kätösin tekemiä käsitöitä arkena ja juhlassa. Oma mummi on ollut käsistään kätevä ja nyt itse vanhempana niitä maalauksia, ompeluksia ja leipomuksia todella osaa arvostaa. Kauniita ovat jälleen työsi!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kata kommentista. Elämä on elämää ja käsityöt käsitöitä. Yksi tekee yhtä, toinen toista asiaa paremmin.
  Varmasti arvostit mummon tekemiä asioita silloinkin. Ne olivat vain osa arkipäivääsi.

  VastaaPoista
 7. Voi että ovatkin kauniita.
  Kirjonta on arvokasta ja kaunista käsityötä.
  Tulimpa minäkin vastavierailulle ja liityin tänne lukijaksi.
  leppoisaa sunnuntaita.

  VastaaPoista