sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Koko Suomi steekkaa!

Halusin tehdä revontulipaidan. En ole oikein kirjoneuleihminen. Langat olivat haastavat, Janne-sukkalankaa. Ohjeessakin oli harhaanjohtava ansa. Ei tullut revontulipaitaa, tuli yksivärinen harmaa kaarrokepaita. 

Kaikkialla on aukileikattuja eli steekattuja villatakkeja. Ohjeita niihin on paljon. Tutustuin ohjeisiin ja päätin yrittää. Kuvissa näkyy punaisella langalla merkitty keskikohta. Ompelin koneompeleita sen molemmin puolin. (Koneompeleen sijaan voi myös virkata ja kiinnittää silmukat sillä tavoin.)
Jos olisin tietänyt neuloessani paitaa, että siitä tulee villatakki, olisin neulonut nurjat silmukat merkikisi. Mutta käy se näinkin.
 Leikkasin saksilla koneompeleiden välistä. Ei pelottanut, koska olin harjoitellut tätä pienten tilkkujen kanssa.
Virkkuukoukun avulla poimin silmukat nappilistaa varten. Joka viidennen silmukan jätin poimimatta. Puikkokin oli pienempi kuin varsinaisessa neuleessa. Helmineuletta, kuten hihansuissa ja helmassa.Vasemman puolen lista meni purkuun, koska lörpötti. Neuloin napakampaa ja tuli parempi.Napitkin löytyivät omista varastoista


Nurja puoli jää tämän näköiseksi.Kipaisin Tokmannille, josta löytyi mustaa kanttinauhaa. Vähän alkoi pelottaa, kun se supervirus nyt leviää joka puolella. Ja tällainen hömppäkäynti. No ostin samalla tulppaanit, kortin, karkkia ja purkkaa.

Kiinnitin nauhan nuppineuloilla ja ompelin käsin kiinni.Siistiltä näyttää, vaikka tuo mustan ompelu on vaikeaa, valosta huolimatta.


Tässä lopputulos.Aika siisti terapiatakki.

Aiemmin samanlainen http://silmukoidenketju.blogspot.com/2011/08/kesamuisto-2011.html


2 kommenttia:

  1. Hieno perusvillatakkia. Hienot steekkauskuvat. En vielä ole uskaltanut ottaa neulottavaksi mallia, jossa steekataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei ollut kuitenkaan mitään rakettitiedettä. Mutta olihan se jännittävää.

      Poista