sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pieni kevätsiivous.Helmikuun alkupuolen tein ahkerasti sytomyssyjä; samalla langalla ja samalla mallilla. Tuli jo ihan pieni kyllästyminen.
Otin esiin kaikki pienet Nallelankakerät, joita on jäänyt sivuun viime vuosina. Kaksinkertaisella langalla virkkasin nelosen koukulla nämä pannulaput. Sain miltei kaiken langan kulumaan. Kyllä tuli hyvä mieli.
Vaikka aina väitän, etten hamstraa lankoja, ostin kymmenen kerää Puroa lähikaupasta. Lanka on ollut siellä tarjouksessa koko talven. Nyt, kun luin jostakin, että Puron tekeminen on lopetettu, annoin itselleni luvan vähän hamstrata vastaisuuden varalle.
Ja aloitin taas sytomyssyjen teon. Tällä samalla mallilla, kuin aiemminkin.
14 kommenttia:

 1. Ihana kasa iloisa patalappuja ja aina tarvittavia.

  VastaaPoista
 2. Kivoja lappusia, nyt ei sormesi pala :)
  Lankaa pitää hamstrata silloin kun kohdalle sattuu :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos patalappuvinkistä. Mietinkin juuri, että miten niitä lisäyksiä tehdään lappuihin, että tulee tasaisen pyöreä eikä kupera tai kovera. Yhden myyjäiset ovat tulossa...

  VastaaPoista
 4. Uusia lankoja voi ostaa hyvin mielin kun käyttää vanhat jämät pois ;) Novitan lankojen vaihtuminen on vähän turhan nopeaa minun makuuni.

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköisiä tuli näistä pannulapuista.

  VastaaPoista
 6. Kivoja pannulappuja. Se on kyllä takuuvarma tapa saada jämälangat kulutettua ja sitten voikin ostaa uusia :)

  VastaaPoista
 7. Mukavan näköisiä patalappuja =)

  VastaaPoista
 8. Kauniita patalappusia. Moni kirjoittelee että on ostanut noita novitan Puro-lankoja tosi halvalla. Enpäs ole itse osunut sellaiseen kauppaan. Minäkin tykkäisin niistä väreistä. Tein yhdet kintaat syksyllä ja laitoin sen intialaisen peukalokiilan. Kelpasivat tytölleni hänen lähtiessä ennen joulua Portugaliin vaihtoon.

  VastaaPoista
 9. Patalappuja! Juuri kun olin ajatellut, että alan ehkä Virosta ostamistani puuvillalangoista tehdä patalappuja. Luulisin sen olevan hyvä kesäkäsityö. Täytyy ensin hankkia patalappuohjeita, kun näin siskoni luona Porissa niin hienoja patalappuohjeita. Ensiksi voisi ehkä kokeilla tuollaista aika yksinkertaista peruspatalappua. Vaikka kyllä tuon tasaisen pyörylänkin virkkaaminen vaatii taitoa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vinkistä koskien Puro-lankaa.

  VastaaPoista
 11. No jo löysin minäkin eilen semmoisen kaupan missä oli noita Puroja alennuksessa. Sain vaan 9 kerää kun ei ollut oikein mun värejä. Ruskeavoittoisia olisi ollut enemmänkin, kun minä tykkäisin niistä missä on violettia ja vihreää.

  VastaaPoista