maanantai 28. tammikuuta 2013

Neuloosin hoitoa.


Nyt myös Päijät-Hämeen alueella on sytomyssykeräys. Heti lehti-ilmoituksen nähtyäni aloin katselemaan malleja. Tällainen kierreraitainen malli Savosta sai minut tekemään kokeilun Novitan Puro langasta. Tämä lankahan ei tietenkään sovi sytomyssyksi vaan omaan käyttöön.

Tämä harjoitusmyssy jäi kotiin :)

Ennenkuin kerkisin kauppaan ostamaan sopivia lankoja tein vauvalankojen lopuista ensimmäisen sytomyssyni. Päälaella on afrikankukkaharjoitus. Koristeena kaksi isoäidinneliötä, jotka olivat jäänet vain odottamaan pois heittämistä. Koko myssy on tehty pylväistä ja reunuksena koristeraita pylväsryhmistä.


 Robin Hoodin lankavalikoimissa Puro Batik vaikutti minusta sopivalta tähän tarkoitukseen.
Värikäs myssy yläkuvassa on virkattu Mallin sytomyssyohjeen mukaan.  Ei tullut yhtään samannäköinen kuin ohjeessa, enemmänkin baskerityyppinen.Tämä Bravomyssy  on toistaiseksi suosikkini. Olen tehnyt niitä kaksi kappaletta samasta Puro Batik langasta.  Neuloessa langan pehmeys pääsee oikeuksiinsa. Virkatussa myssyssä käsialani taisi olla aika napakka (tai liian pieni koukku)  ja lopputuloskin on ehkä aavistuksen  kova.
Harjoittelua ja tuotekehittelyä näin aluksi.
Lankoja valitessa ajattelin, että millaisen myssyn itse haluaisin päähäni laittaa. Ajattelin myös erinäköisiä ihmisiä; mikä pukisi esimerkiksi ruskeasilmäistä.

Erivärisiä lankoja on odottamassa. Oma neuloosi (pakonomainen tarve neuloa ;) saa hoitoa ja myssyjen tarvitsijat toivottavasti iloa saamastaan pienestä lahjasta .

14 kommenttia:

 1. Kauniita myssyjä oletkin tehnyt hyvään asiaan.

  VastaaPoista
 2. Tuo kierreraitainen on aivan ihana !

  VastaaPoista
 3. Oi miten on kauniita myssyjä:)

  VastaaPoista
 4. Kauniita myssyjä:) Myssyjä olen minäkin värkkäillyt viime aikoina.

  VastaaPoista
 5. Kivoja myssyjä! Sehän sytomyssyjen teossa onkin kivaa, kun saa toteuttaa monenlaisia näkemyksiä ja myssyn käyttäjä sitten valitsee mieleisensä. Eikä niitä tee koskaan liikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena. Bravo koukuttaa nyt vahvasti. Tulee pehmeitä ja tasalaatuisia.

   Poista
  2. Minäkin olen (ollut) siinä koukussa! Olen tehnyt kaikkiaan kymmenkunta Bravo-myssyä, joista suurin osa on sytomyssyjä. Tiesitköhän, että se sai eniten ääniä Seijasiskon järjestämässä äänestyksessä. :)

   Poista
  3. Matleena. Tiesin kyllä Bravon ykkössijasta. Seurailen sinun ja Seijasiskon blogeja ahkerasti :)

   Poista
 6. Ohoh, miten monta kivaa myssyä!

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen päässyt hiukan pienen neuloosin makuun kun olen alkanut kutoa villasukkia. Pienet käsityöt kuten sukat ja myssyt ovat kivoja kun ne tulevat nopeasti valmiiksi. Bravomyssy näyttää hienolta mutta kyllä nuo muutkin. Virkattu monivärinenkin on kaunis.

  VastaaPoista
 8. Kivoja myssyjä, tuo Purosta neulottu on todella kaunis!

  VastaaPoista
 9. Oikein hienoja myssyjä kaikki mut toi eka varsinkin!

  VastaaPoista
 10. Kierreraita-malli on hauska. Minä pidän myös tuosta monivärisestä virkatusta myssystä.Se on pirteä. On varmasti hyvä, että tarjolla on monenlaisia sytomyssyjä. Toiset haluavat hillittyjä ja toiset piristystä. Minun neuloosi taitaa olla nyt talvilomalla. Sinun neuloosista onkin iloa monelle.

  VastaaPoista