sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Mielenkiintoinen kirja.


Pysähdyin viime viikolla taas Forssan ABC:lle. Siellä on houkutteleva kirjakauppa. Kaikki kirjat ovat alennusmyynnissä. Käyn yleensä kurkkaamassa, mitä käsityökirjoja on tarjolla. Muutamia olen ostanutkin. Tämä Vohvelikirjontakirja on, sieltä ostamistani, ensimmäinen kotimainen.
Takannessa sanotaan: "Nyt kirjotaan vohvelikangasta uudella tyylillä! Havainnollinen käsityökirja esittelee sekä  perinteiset kirjontamallit että useita kokonaan uusia vohvelikankaan kirjonnan tekniikoita."
 Kirjan tekijä on raaseporilainen tekstiilityönopettaja.

Kirjan selkeitä ja houkuttelevia kuvia en arvannut tänne monistaa, kun en oikein tiedä, onko se luvallista.

Olen suunnitellut jo kauan vohvelikankaan kirjomista. Luulen, että vohvelikankainen kylpytakki olisi kätevä kesäretkillä. Se menisi pieneen tilaan ja kuivuisi nopeasti.
Kirjasta löytyykin ideoita kylpytakin koristeluun. Nyt sormia syyhyttää kirjominen. Onneksi olen ilmoittautunut kansalaiopiston kirjontakurssille, joka alkaa lokakuussa.

Tässä kuva parvekekukastani, jonka sain keväällä ystävättäreltäni. Se pysyi kesällä hengissä kaksi viikkoa ilman vettä pienessä ruukussaan parvekkeen lattialla ja innostui nyt syksyn tullen vielä kukkimaan.
Sitkeä kukka. 8 kommenttia:

 1. Minullakin on tuo kirja ja se myös kiehttoo, olen siitä tehnyt postauksenkin. Minähän perin muistaakseni 14m vohvelikangasta äidiltäni!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa vohvelikangaspostaustasi Auli. En yhtään muistanut sitä enää.Onko kangas kaikki vielä tallella?
   Sielläkin kommentissa haaveilen sellaisesta suihkukaavusta:) No haaveita pitää ihmisellä olla!!!

   Poista
 2. Kirjassa on taatusti ihania ohjeita:-)
  Kukka on tosi kaunis pitäisköhän minun ostaa ensivuonna samanlainen, minä kun onnistun tappamaan aika usein kukkani:-)

  VastaaPoista
 3. Vohveli kirjonta onkin hyvä nostaa taas esille, sillä saa kauniita töitä.

  Miullakin on tuo maljaköynnös,nostin sen jo viileälle kuistille. Yritän talvettaa sen, sillä sehän on vanha huonekasvi, tykkää ollatalven valossa ja viileässä.

  VastaaPoista
 4. Vohvelikankaasta tulee mieleen koulun ensimmäinen käsityö. Silloin piti ommella ja kirjoa vohvelikankaalle ruokaliina. Minulla on vieläkin tallessa käsitöillä tehty vohvelikankainen umarannalle tarkoitettu kylpytakki. En ole koskaan käyttänyt. Maljaköynös on tosiaan vanha huonekasvi, joten voit talveuttaa sen sisätiloissa ja siirtää taas keväällä ulos. Monivuotinen ilo siis.

  VastaaPoista
 5. Vohvelikankaasta tulee aina ensimmäiseksi mieleen koulun käsityöt. Minulla on käytössä isoäitini (iki)vanha vohvelikankainen kylpytakki, ilman kirjontaa. Materiaali on miellyttävää, pehmeää ja hyvin vettä imevää eli kuivaavaa.

  VastaaPoista
 6. Koulussa kirjoittiin vohvelikankainen pyyhe. Se on vieläkin minulla käytössä.

  VastaaPoista
 7. hei voisko joku neuvoa miten kirjotaan ruusu...!!

  VastaaPoista