maanantai 30. toukokuuta 2011

Lenkillä.

Suopursun nuppuja

Suopursujen kukinta alkaa kohta. Huomenna alkava lämmin sää saa varmasti ihmeitä aikaan.
Kukkia näkyi tänään metsässä vähemmän kuin alkukeväästä, jolloin vuokkomeret lainehtivat. Metsäorvokki, kielo ja metsätähti nähtiin. Hillankukkia myös.
Hyttysiä inisi valtavasti. Olivat kovin innostuneita lenkkeilijöistä. Viime vuonna alkukesä oli myös hyvää hyttysaikaa, muistelimme.

7 kommenttia:

 1. Tästä tulee taas ihan suopursun ja metsän tuoksu nenään. En olisi tarkalleen muistanutkaan, mihin aikaan kesästä suopursu kukkii. Nykyään ei ole tähän vuodenaikaan kovinkaan tavallista, että pääsisin metsään, jossa kasvaa suopursuja. Mukava muistaa.

  VastaaPoista
 2. Kävimme tänään metsäreissun. Suopursut ovat täälläkin nupulla. Penkkatiellä huomasin nuppujen olevan isompia kuin metsässä, josta tuli mieleeni puutarhalehtien ohjeet siirtää suopursuja alppiruusujen seuraksi puutarhaan. Puutarhassa suopursut kukkivat kuulema yhtä komiasti kuin alppiruusut. Suopursuhan on meidän alppiruusumme. Lapio ei ollut mukana, joten siirtämättä jäi.

  VastaaPoista
 3. Paula. Odotan innolla, että pääsen esittelemään niitä suopursun kukkia täällä :)

  VastaaPoista
 4. Tuulikki. En ole tuollaista kuullut. Mutta nyt vaan kokeilemaan :) Meillä on tässä kerrostalon pihassa yksi alppiruusu. Se viihtyy kyllä aika kuivassakin paikassa.

  VastaaPoista
 5. Iki ihanat suopursut, mikä tuoksu, on hyvä kuvitella ;D
  Kaunis kuva ja kyllä luonto meitä taas hellii, on kaikenlaista, ne itikatkin on riesana, mutta kesä on ihana!
  Hyvää, kaunista kesää Daisy!

  VastaaPoista
 6. Hyvää kesää sinullekin Seijastiina !

  VastaaPoista
 7. Meillä päin ei ole oikein suopursumetsiä, mutta lapsuuden metsistä muistan tuoksun. Myöhemmin kesällä menen sinne nuuhkimaan suopursujen jämiä.

  VastaaPoista