sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Isoäidinneliöitä.

Lähikuva.

Novita lehdessä oli kilpailu ehkä kuusi-seitsemän vuotta sitten. Aiheena oli poncho isoäidinneliöistä. Minulla oli pussillinen Novitan Florica-lankaa, useita värejä. Olimme ostaneet niitä tyttäreni kanssa jostakin lopetusmyynnistä.
Aloin tehdä neliöitä. Tavoitteeni oli tehdä jokaisesta palasta erilainen. Onnistuinkin siinä, muistaakseni vain kaksi oli toistensa kaltaisia.
Ryhmittelin palat värin mukaan. Värit ovat luonnossa kirkkaammat.
Yhdistin palat virkkaamalla.
Virkkasin ympärille "verkon" ja laitoin hapsut.

Olen käyttänyt ponchoani varsin paljon. Ainakin kesäteatterissa ja kesäiltaisin kaupungilla. Automatkoilla se on ollut polvilla lämmittämässä.
Nyt, kun olen nähnyt kaikki ihanat neliöt eri blogeissa, huomaan sen paloja yhdistävän värin, viimeisen kerroksen, puuttuvan. Leikin jopa ajatuksella purkamisesta. Sehän olisi helppo tehdä, koska yhdistäminen on tehty virkkaamalla. Paloja on 96 kappaletta, tulisihan siitä jonkinmoinen peitto. En tokikaan raaski. Hapsuissakin on lankaa vaikka kuinka paljon.
 sisasiistii blogissa on kaunis peitto vironvillasta. En ole ennen blogielämääni tiennyt sellaisesta langasta lainkaan. Senkaltaisen peiton voisi joskus tehdä...
virveriikka neuvoi pari päivää sitten, miten langat kannattaa päätellä noita neliöitä tehdessä.

Alimmassa kuvassa paljastuu ponchon nykyinen käyttötarkoitus. Mikrofonin pehmeänä alustana. Tärkeä tehtävä sekin.

En osallistunut siihen kilpailuun. Poncho valmistui kyllä ajoissa.

10 kommenttia:

 1. Kyllä tässäkin on oma yhtenäinen värimaailmansa ja -sävynsä ja tämä poncho on harmoninen kokonaisuus, älä missään tapauksessa pura! Kaunis. Se näyttää hillityltä, vaikka kaikki neliöt kahta lukuun ottamatta ovat erilaiset. Isoäidinneliön idea on kiva käsityö, kun tästä saa vaikka mitä! Minäkin olen joskus 1970-luvulla tehnyt muistaakseni kaksi peittoa ja aloittanut kolmannen, nyt minulla on vain se kolmas (keskeneräinen).

  VastaaPoista
 2. Ihana värimaailma tosiaankin. Floricassa on silti niin kauniit värit, että niistä ei voi saadakaan kuin todella kauniin työn. Varmaan ihana juuri kesäteatterissa tai illalla kesällä vaikka grillin ääressä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille. Florica on tosiaan ihana lanka.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle, kun huomioit peitteeni. Isoäidinneliöt ovat ihan must-juttu. Olen ensimmäisen aika ison sängynpeitteen virkannut joskus nuorena vielä kotona asuessani. Nyt ei mulla ole mitään hajua, missä muutossa se on jäänyt ja minne? Floricat ovat kauniita lankoja ja kivan sävyisen pontson olet niistä virkannut.

  VastaaPoista
 5. Hello Anneli .... Thankyou for visiting my blog.
  Your granny squares and colours are lovely ! :)

  VastaaPoista
 6. Alice. Nice to see you here. Welcome.

  VastaaPoista
 7. Breezie. Kiva, että piipahdit :)

  VastaaPoista